Masz Pytania? Odpowiemy: pytania@kociolki.pl     Infolinia: (95) 742 75 57
Bezpośredni przedstawiciel i dystrybutor w Polsce

Witaj

 

Koszyk  

Twój koszyk jest pusty

0,00 zł Dostawa
0,00 zł Razem

Realizuj zamówienie

Kociołek wegierski na trójnoguNie każdy lubi zimę, wielu z nas woli przezimować w w domu pod kołdrą i przeczekać do przybycia wiosny. Jest jednak wielu ludzi, którzy ubóstwiają zimę i przez cały rok czekają na jej przyjście, a kiedy ona już się pojawi, ruszają na stoki narciarskie, wyprawy w góry i organizują kuligi, które kończą się biesiadami przy ognisku. Kiedy zimno daje się we znaki doskonałym pomysłem jest rozgrzanie się przy kubku ciepłej zupy. Do jej przygotowania doskonale nadaje się kociołek węgierski. Przyrządzać w nim możemy mnóstwo rozmaitych dań, a największą popularnością cieszą się te z papryką w składzie. Jest to przede wszystkim powszechnie znany i lubiany również w Polsce gulasz lub zupa węgierska. Potrawy kuchni węgierskiej słyną ze smaku, aromatu oraz swoistej ognistości, warto więc zapoznać się z dorobkiem kulinarnym tego państwa i przyrządzić dla rodziny i znajomych zaskakująco pyszne danie. Do gotowania nad ogniskiem, tradycyjnym węgierskim sposobem potrzebny będzie kociołek węgierski .Są one w sprzedaży w Polsce i możemy przebierać w wielu ofertach – również tych w Internecie. Kociołki węgierskie są dostępne w wielu wielkościach – od niewielkich czterolitrowych po te największe, szesnastolitrowe. Mając już naczynie i trójnóg do zawieszenia go nad ogniskiem, możemy zabrać się do dzieła. Każdy, kto pragnie ugotować prawdziwie węgierskie danie, musi pamiętać, że wrzucenie papryki do kociołka węgierskiego to konieczność, ponieważ smak dań z kraju nad Dunajem, jest zależny właśnie od dodanej papryki, a także od oleju, pomidorów, cebuli i czosnku. Warto też mieć świadomość kiedy, jak oraz jakiego rodzaju paprykę dosypuje się do danych potraw. Papryka dzieli się na cztery typy. Słodka papryka w proszku nadaje jedzeniu zapach i kolor, a sproszkowana papryka ostra dodaje potrawom mocy. Świeża papryka w strąkach pozwoli uzyskać daniom soczystość i smak. Najsilniejszą odmianą jest papryka suszona ostra zwana na Węgrzech czereśniową. Rodzime potrawy naszych "bratanków" bez wątpienia przypadną do gustu wszystkim amatorom papryki, a przygotowywanie ich nad ogniskiem w kociołku węgierskim to doskonała rozrywka.




Płatności

Copyright © 2013 Kociolki.pl Wszystkie prawa zastrzeżone