Masz Pytania? Odpowiemy: pytania@kociolki.pl     Infolinia: (95) 742 75 57
Bezpośredni przedstawiciel i dystrybutor w Polsce

Witaj

 

Koszyk  

Twój koszyk jest pusty

0,00 zł Dostawa
0,00 zł Razem

Realizuj zamówienie

Kociołek węgierski farmcook żeliwny na trójnoguKociołki żeliwne zdobywają w ostatnich latach coraz większą popularność. Zawdzięczają to z pewnością niezwykłym walorom smakowym przyrządzanych w nich posiłków. Naczynia żeliwne od czasów zamierzchłych są wykorzystywane i cenione w kuchni, a dziś przeżywają istny renesans. Także i nasi rodacy na nowo odkrywają walory tradycyjnych metod przyrządzania jedzenia oraz smak i aromat dań przygotowanych na ognisku. Kociołek żeliwny to naczynie przeznaczone właśnie do zapiekania potraw w ognisku. Napełnia się je jedzeniem, szczelnie zakręca za pomocą specjalnej pokrywy, po czym wstawia w płomienie ogniska palącego się bezpośrednio na podłożu lub też na wykonanym z metalu palenisku. Tą metodą przygotować możemy różnego rodzaju dania jednogarnkowe, a najbardziej popularne są pieczonki i prażonki, których smak nie da się porównać z niczym innym. Ułożone warstwowo mięso i warzywa dzięki specyfice pieczenia w żeliwnym naczyniu smakują naprawdę zachwycająco. Imprezy rodzinne i towarzyskie na świeżym powietrzu to bardzo dobra forma spędzania wolnego czasu, a gdy uświetnia je smakowite danie prosto z ognia, atmosfera jest jeszcze przyjemniejsza. Dla odmiany warto zrezygnować czasami ze standardowego weekendowego grilla w ogrodzie i spróbować kociołkowania czyli przygotowywania smakołyków przy użyciu kociołka . Zgromadzeni wokół ogniska goście z pewnością będą zachwycać się nie tylko pysznym poczęstunkiem, ale także ciepłą atmosferą ucztowania. W zależności od jego gabarytów, w kociołku przygotować możemy potrawę nawet dla kilkunastu osób, ażeby każdy z gości wyszedł z imprezy najedzony do syta. Spotkania na łonie natury, przy ognisku, z smacznym jedzeniem i ciepłą, radosną atmosferą to świetny pomysł na miłe spędzenie wolnego czasu wśród bliskich, bez względu na porę roku. Imprezy w plenerze organizowane są głównie w ciepłe dni, jednak dla największych entuzjastów kociołkowania ciepłe jedzenie przyrządzone w ognisku w kociołku to dobra propozycja także na długie, mroźne zimowe wieczory.




Płatności

Copyright © 2013 Kociolki.pl Wszystkie prawa zastrzeżone