Masz Pytania? Odpowiemy: pytania@kociolki.pl     Infolinia: (95) 742 75 57
Bezpośredni przedstawiciel i dystrybutor w Polsce

Witaj

 

Koszyk  

Twój koszyk jest pusty

0,00 zł Dostawa
0,00 zł Razem

Realizuj zamówienie

Gulasz drobiowy z kociołka węgierskiego

- 1,5 kg piersi z kurczaka

- 3 pomidory

- po 2 szt papryki czerwonej, żółtej i zielonej

- główka czosnku

- cukinia (duża)

- 3 duże ziemniaki

- 2 duże marchewki

- 2 cebule

- koncentrat

- olej

- majeranek

- woda

- pieprz

- opakowanie słodkiej mielonej papryki

- 2 kostki rosołowe

- vegeta

Kociołek węgierski wieszamy  na trójnogu i wlewamy olej, który powinien zakrywać leciutko dno. Na rozgrzany olej wrzucamy piersi  wymieszane z cebulą. Aby mięso nie było suche można je kilka godzin wcześniej zamarynować w oleju. Gdy mięso będzie podsmażone, dolewamy wodę i dusimy jeszcze 15 min. Ziemniaki pokrojone w kostkę i marchewkę w plasterki wrzucamy do mięsa i dusimy  20 min. Następnie dodajemy  pieprz, kostki rosołowe, majeranek i koncentrat według swojego smaku. Wrzucamy też pomidory bez skórki pokrojone w kostkę lub na małe kawałki, paprykę pokrojoną w plasterki , cukinię w talarki i  czosnek wyciśnięty przez praskę. Dusimy do czasu aż warzywa będą miękkie. Oczywiście w trakcie gotowania można sprawdzać smak i ewentualnie doprawiać do smaku.




Płatności

Copyright © 2013 Kociolki.pl Wszystkie prawa zastrzeżone