Masz Pytania? Odpowiemy: pytania@kociolki.pl     Infolinia: (95) 742 75 57
Bezpośredni przedstawiciel i dystrybutor w Polsce

Witaj

 

Koszyk  

Twój koszyk jest pusty

0,00 zł Dostawa
0,00 zł Razem

Realizuj zamówienie

            Kociołki węgierskie to naczynia przeznaczone do gotowania nad płomieniami ogniska. Naczynie zawieszane jest na trójnogu rozstawionym wokół paleniska, na łańcuchu o regulowanej długości, dzięki czemu można łatwo zmieniać wysokość kociołka nad ogniem. Różne pojemności oraz zróżnicowane rodzaje kociołków pozwolą każdemu znaleźć naczynie spełniające jego potrzeby i wymagania. Najbardziej tradycyjną formą są kociołki węgierskie żeliwne, lżejsze i bardziej praktyczne są z pewnością wersje emaliowane lub też kociołki z blachy nierdzewnej.  

           Gotowanie nad ogniskiem to najbardziej tradycyjny, znany właściwie od zawsze sposób na przyrządzanie jedzenia, który w dobie mikrofalówek i fastfoodów jest doskonałą odmianą dla wszystkich amatorów sztuki kulinarnej i miłośników biesiadowania na łonie natury. W kociołku węgierskim przyrządzić można całe mnóstwo dań, między innymi gulasze, zupy, leczo, różnego rodzaju potrawki czy nawet konfitury, wyróżniające się wyjątkowo bogatym smakiem i aromatem właściwym dla potraw przyrządzanych nad ogniskiem. Kociołek węgierski doskonale sprawdzi się także na biwaku lub plenerowym wyjeździe za miasto. Rozkładany trójnóg można ustawić na każdej powierzchni dzięki regulacji rozstawienia nóg. Przydatne przy korzystaniu z kociołka na trójnogu jest także przenośne palenisko - stalowa misa na niskich nóżkach, w której można łatwo i bezpiecznie rozpalić ogień. Kociołki węgierski są przeznaczone do gotowania nad płomieniami ognisko. Naczynie zawieszane jest na trójnogu rozstawionym wokół paleniska, na łańcuchu o regulowanej długości, dzięki czemu można łatwo zmieniać wysokość kociołka nad ogniem. Różne pojemności oraz zróżnicowane rodzaje kociołków pozwolą każdemu znaleźć naczynie spełniające jego potrzeby i wymagania.

 




Płatności

Copyright © 2013 Kociolki.pl Wszystkie prawa zastrzeżone